Fire på stribe – og lidt til!

1. september 2021 22:19 , af Jacob Søndergaard

Nibe Roklubs Jacob Norris tager gerne en udfordring, og i denne sæson har han sat sig mål om både rekorder og guld.

I juni gennemførte Jacob Norris, der i det daglige slår sine kajak-folder i Nibe Roklub, det 100 km lange Vohandu Maraton i Estland. Løbet blev gennemført på 11 timer, 46 minutter incl. pauser. Tiden rakte til en 53. plads ud af knap 1000 forskellige fartøjer, der deltog.

Jacob Norris har derefter sat sig sine mål på kaproninger for havkajak inden for landets grænser.

– Jeg satte mig på forhånd nogle mål – ikke mindst at forbedre seneste års placeringer, men – om muligt – at vinde noget guld, fortæller han til Nibe Avis.

Forud var gået sæsonens første løb i »Ocean Cup«, nemlig Fænø Rundt i Lillebælt. Et relativt kort løb på 13 km, hvor det blev til en 4. plads, men også de første points til Ocean Cup’en.

Ocean Cup’en blev genoptaget i august, og der skulle vælges løb, idet der afslutningsvis samles points til den endelige afgørelse mellem de bedst placeringer.

Valget blev DM Ocean Race, hvor det blev til en 4. plads i store bølger på Køge Bugt. Dernæst – i samme weekend – Thurø Rundt ved Svendborg, som efter at have ligget først, måtte Jacon slippe til vinderen, men hev alligevel en sølvmedalje hjem sammen med flere points til Ocean Cup’en.

Sidste løbsweekend – forrige weekend – bød på Vendelboløbet ved Ryå og Egholm, hvor det lykkedes Jacob at slå den hidtidige all-time rekord for løbet og gennemførte de 21 km på 1 time, 59 minutter; en forbedring på fire minutter. Dette løb gav imidlertid ingen points til Ocean Cup’en, men samme weekend blev det afsluttende løb afholdt ved Helsingør, hvor Kronborgløbet langs den nordsjællandske kyst lægger vand og bølger til.

Det blev her til en 2. plads og sølv, og endnu nogle points til Ocean Cup’en.

point-samling gennem sæsonen rakte så til den samlede førsteplads, og Jacob siger selv dette efter at have gennemført de mange løb:

– Sæsonens mål blev nået med hård træning og målrettet indsats, måske lidt fjollet af en master-roer som jo ikke er 25 længere, men løbene motiverer mig til at holde mig skarp og i form.

Og så skal man ikke glemme det sociale aspekt - det var herligt at møde så mange kajakroere fra hele landet - der er andre der er lige så bindegale som mig selv ... og jeg kunne godt finde på at gøre det igen til næste år.

Den samlede medaljehøst blev således:
Guld i Vendelboløbet og Ocean Cup’en.
Sølv i Thurø Rundt og i Kronborgløbet.