Forsiden her på hjemmesiden viser aktuelle data fra DMI
Kajak vedligehold
Klubbens kajakvedligeholds opgaver foretages idag primært af klubbens eget kajakreparations team. Vi var i 2015 så heldige at få rigtig undervisning i hvordan man reparerer glasfiberskader. I dag har vi Kenneth Slot og Allan Thomsen, som har taget på hvordan man laver glasfiberskader som ofte er en følge af uheld med slag mod broen, sten og lignende og ligeledes de desværre ikke så sjældne skader som opstår når kajakkerne tabes under bæring mellem klubhus, kajakstativer og bro.
Vi har i kajakudvalget en appel til alle klubbens medlemmer, som ror kajak:
Det vil være en stor stor hjælp, hvis du når du bærer en havkajak ALTID tager fat i bærehåndtagene. Om du også har fat rundt om kajakken er sekundært, men også fint. Men venligst brug bærehåndtagene primært. Vi har igennem mange år lært alle nye kaniner at de skal tage fat om kajakken og ikke bruge håndtagene, og det har desværre vist sig at de fleste tabs skader sker fordi man ikke bruger håndtagene. Vi gennemgår alle dæksliner og bærehåndtag een gang om året, så risikoen for at et bærehåndtag svigter er absolut minimal, men risikoen for at kajakken glider ud af armen / hånden på dig når du bærer den uden at bruge håndtagene er meget større. Stort set alle de tabsskader vi har fået pga dette er relateret til at man har undladt at bruge håndtagene. Så jeg vil gerne hvis man af respekt for de flittige reparationsfolks tid og arbejdslyst husker at bruge løftehåndtagene når du bærer havkajakkerne rundt.
Hver vintersæson gennemgås alle kajakker grundigt for skader på sæder, dæksliner, glasfiberskader, revner, dæksluger, ror, fodspark og så videre.
Det er et stort arbejde, og vi har desværre ikke haft så mange hjælpere til at give en hånd med til disse opgaver de seneste par år. Vi kunne rigtig godt bruge nogle ekstra hænder så vi kommer nemmere og hurtigere igennem. Der bliver i løbet af vintermånederne slå et par tider op på rokort, så kom frisk og gi' en hånd med.
Mvh. Kajakchefen, oktober 2017