Inriggerroning

RONING I FLER-PERSONERS BÅDE (inrigger) ER:
              • God motion
              • Naturoplevelser
              • Socialt samvær
MOTION:
En halv times motion dagligt for voksne og 1 time for børn - så lidt skal der til for at få et bedre velbefindende. 
Når du ror, bruger du alle kroppens muskler. Du styrker musklerne i lår, lægge, bag, ryg mave, overkrop og arme - man kan sige, at det en “hel-krops-behandling”. Samtidig er roning på fjorden nærmest afstressende terapi for krop og sjæl. 
I vinterhalvåret benyttes motionsrummet flittigt til rospinning, gymnastik eller individuel træning. Rospinning og gymnastik foregår i hold på faste ugedage. Individuel træning foregår, når det passer dig. 
Nibe Roklub tilbyder svømning en dag om ugen i Nibe Svømmebad, og her er der mulighed for at holde formen vedlige og samtidig aflægge den obligatoriske årlige svømmeprøve - 300 m for inrigger roere, 600 m for kajakroere samt outrigger roere. 

NATUROPLEVELSER:
I Nibe Roklub har vi et skønt rofarvand, hvor turene f.eks. kan gå til Sebbersund, Halkær bredning, Klitgård, Røn eller mod Staun - dette er grænserne for det daglige rofarvand. 
Mod Røn og Klitgård møder vi meget ofte sæler - mod Sebbersund og Halkær bredning ses fiskehejrer og mange andre fugle. Vi er heldige at have en varieret og skøn natur, uanset hvilken tur vi vælger. 

SOCIALT SAMVÆR:
Vi ror i inriggere med styrmand - 2-årers eller 4-årers. Der er også mulighed for at ro gigbåd eller sculler, hvis der skal lidt mere fart på. 
Der er faste rotider 3 gange om ugen - tirsdag og torsdag aften og søndag morgen. Derudover kan man altid lave aftaler på andre tider - f.eks. en morgentur på en hverdag. 
En gang årligt bliver der arrangeret en klubtur, hvor både robåde og kajakker er repræsenteret. Turudvalget planlægger en tur med udgangspunkt i en roklub et sted i landet. Altid skønne og oplevelsesrige ture.

I vinterhalvåret er der også aktiviteter udover rospinning, gymnastik og svømning. En aften om ugen arbejdes der på at vedligeholde alt materiellet. Robåde skal måske slibes og lakeres - måske er der skruer, som skal strammes. Nogle både og kajakker skal vaskes og vokses. Alt bliver gjort klar til den kommende rosæson. Endelig er der almindelig oprydning rundt omkring i bådehal og klubhus. På disse aftener er der selvfølgelig også tid til hygge og socialt samvær.

RONING I ANDRE FARVANDE:
Som nævnt arrangeres der hvert år en klubtur til andre farvande end vort eget. Men der er også andre muligheder – faktisk mange – for at besøge andre farvande end vort daglige område ved Nibe. Der arrangeres gennem klubben og det nordjyske ronetværk af roklubber, ture rundt om i Nordjylland, og på eget initiativ kan der også arrangeres enkelt ture ved medvirken af klubbens erfarne roere og langtursstyrmænd.