DM guld til Lærke på marathon distancen – og flot 8. plads til Søren!

18. august 2018 17:47 , af Jacob Søndergaard

Lørdag eftermiddag lykkedes det Nibe Roklub nordiske mester Lærke Petersen at hjemtage et dansk mesterskab i ener kajak på marathon distancen 21,7 kilometer.

Omstændighederne omkring løbet var dog noget specielle, idet der var tilmeldt 3 roere til løbet, men allerede inden løbet afmeldte konkurrenten fra Maribo, og der var derefter kun Lærkes faste makker fra 2'er kajakken, Matilde Christensen, som konkurrent til DM-titlen.

Men undervejs i løbet måtte Matilde trække sig ud på grund af sygdom, og det gjaldt derefter for Lærke om at gennemføre, hvilket hun gjorde i tiden 1 time, 55 minutter, 57,00 sekunder. Tiden og placeringen rakte naturligvis til det danske mesterskab, trods frafaldet af de ellers to konkurrenter til titlen.

Flot 8. plads til Søren i debut
Søren Petersen deltog ved samme stævne i sit første DM stævne på marathon distancen 17,6 km. Undervejs måtte Søren opleve at kæntre, da han blev generet af en konkurrerende roer, men Søren kom stærkt tilbage. Rigtig flot af Søren som DM-debutant at besætte 8. pladsen i tiden (1 time, 59 minutter, 30 sekunder), hvilket er i den bedste halvdel blandt de 18 startende roere.