DM-guld til Lærke i maraton toer-kajak

23. september 2019 16:44 , af Jacob Søndergaard

Matilde Christensen og Lærke Carøe Petersen – vandt sammen det danske senior mesterskab i 2'er kajak.

Lørdag og søndag repræsenterede Søren Carøe Petersen og Lærke Carøe Petersen Nibe Roklub til Danmarksmesterskabet i Kajak-Maraton der blev afholdt i Vallensbæk

Lørdag deltog de begge i énerkajak. Søren blev nr 7 i Herre U18-klassen, og Lærke nr. 4 i Dame-senior-klassen. Distancen for Lærke der er seniorroer var 26 km, mens den for Søren, der er U18 roer, var 21 km.

Undervejs skal man ud af kajakken flere gange hvor man løber på land med kajakken for så at springe i og ro videre. Teknikken i overbæringerne var med til at afgøre deres placeringer. Selvom de er hurtige til at komme ind og ud af kajakken, mener de begge, at det er et punkt, der kan forbedres. Lærke måtte desuden en tur i vandet undervejs, hvilket definitivt slukkede medaljedrømmen i énerkajakken. 

Søndag deltog Lærke desuden i toerkajak, sammen med Matilde Christensen fra Silkeborg. De to vandt guld ved Nordisk Mesterskab i 2018 på 5000 meter. De har en del erfaring med at ro sammen, har et rigtig godt samarbejde og kender hinandens styrker og svagheder rigtig godt, så de gentog succesen søndag og vandt guld.

Udfordringer der skulle tackles havde de dog. Den fodstrop, der holdt Lærkes fødder i kajakken, knækkede 5 km efter start, hvilket betød at afsættet i hvert rotag blev dårligere. Alligevel formåede de at komme ind på en sikker 1. plads, godt fem minutter før roerne på anden pladsen (Aalborg / Skjold).