DM Oceanrace 2019 - Havkajak og surfski

DM OceanRace 2019 for havkajak og surfski

kajakrace

Nibe Roklub har fornøjelsen at indbyde til DM OceanRace 2019 for havkajak og surfski.
Løbet er ud over at være et åbent Danmarksmesterskabsløb også en afdeling af Dansprint Ocean Cup 2019, hvor der samles point for hvert gennemført løb gennem sæsonen. Løbet er for alle havkajak- og surfskiroere med minimum IPP2 færdighedsniveau.
.
Løbet er for alle, og det er op til dig om du vil være i race-humør eller blot opleve nyt og spændende vand og terræn, samt møde en masse nye mennesker med samme interesse for kajaksporten. Der er fine lodtrækningspræmier så chancen for at komme hjem med mere end den fine oplevelse er stor !
Hvornår: lørdag d. 17. august 2019 kl. 11.00
Hvor:
Havkajak: Start og mål udfor Nibe Havns havnemole
Surfski: Start ved Aggersundbroen, mål udfor Nibe Havns havnemole
.
Der udskrives løb i følgende 4 klasser:
Havkajak Herre K1 åben klasse
Havkajak Dame K1 åben klasse
Surfski Herre K1 åben klasse
Surfski Dame K1 åben klasse
.
Løbet afholdes på Limfjorden med start & mål i Nibe for Havkajak og for Surfski med start ved Aggersundbroen og med mål i Nibe.
Havkajakruten er 22,3 km og går fra Nibe Havn til Gjøl Havn og retur - med udgående rute omkring sælernes ø "Røn" og hjemgående rute omkring fiskerlejet Klitgaard.
Der vil være indlagt kontrolpunkter undervejs, som skal rundes for ikke at blive diskvalificeret. Der er 2 kryds af den store Limfjordssejlrende med en del erhvervstrafik og lystsejlere. Det forventes at alle deltagere har kendskab til færdsel / søvejsregler i sådanne forhold.
Løbet er udelukkende for K1 havkajak og surfski, og man kan forvente krappe bølger og hårdt vand, hvis vejret er bidsk. Dine navigationfærdigheder kan have indflydelse på løbet, mere end på de traditionelle "øen rundt" løb, da pejlepunkter og bund- og strømforhold bliver en del af udfordingen for at opnå den optimale rute. Der er med stor sandsynlighed downwind-forhold på minimum 1/3-del af ruten.
Surfskiruten er ca 23,8 km. Ved vestenvind på løbsdagen starter Surfski banen på strandbreden ved Aggersund Broen. Ruten går derfra vestpå til kontrolpunktet ved øen Røn, og derfra til målstregen ved Nibe Havnemole. Ved østenvind er det omvendt rute. Transport til/fra startsted står man selv for og kan aftales mellem surfskideltagerne. Vi kan stille kajaktrailer (uden bil) til rådighed til formålet. Der vil under normale vejrforhold ikke være følgebåd på surfskistrækningen, man skal som udgangspunkt kunne klare sig selv. Instruktion til surfskiløbet sker samtidigt med havkajakløbet, kl. 10 på forpladsen i Nibe Roklub. Forventet start sker kl. 11 i Aggersund. Der er 30 minutters kørsel fra Nibe til Aggersund.
.
Der vil være afsluttende præmieoverrækkelse for DM klasserne for selve løbet.
Dette løb er det næstsidste af selve OceanRace Cup'en, og ved det sidste løb i Helsingør d. 24/8 vil der være præmieoverrækkelse for afslutningen på selve Cup’en
Brug denne Tilmeldingblanket
Sørg samtidig for indbetaling af stævnegebyr på mobilepay nr: 250434
Sidste tilmelding: 3/8 2019
Stævnegebyr: 180 kr
Der vil være en Goodiebag til alle rettidigt tilmeldte, når du afleverer dit løbsnummer efter løbet.
Isætning og optagning:
Kan ske fra flydebro ved Nibe Roklub, ca 500 m fra startstedet
Parkering:
Aflæsning ved Nibe Roklub, derefter kan der parkeres på parkeringsarealet overfor klubben (på den anden side af hovedvejen), samt ved havnemolens parkeringsareal på Nibe Havn. Vær opmærksom på at det er en hovedvej du skal ind og ud på, og der køres nogen gange stærkt. Giv signal til blik og bremsning i god tid
Der vil være officials tilstede til at guide aflæsning og parkering.
Bad og omklædning:
Foregår i roklubbens lokaler
Overnatning:
Ankommer man dagen i forvejen, kan vi anbefale at overnatte på campingpladsen, ca 1 km fra roklubben. Der er mulighed for at leje campinghytte.
Spørgsmål til stævnet kan rettes til:
Jacob Norris, 40267667, oceanrace@niberoklub.dk