DM Oceanrace 2019 - Havkajak og surfski

DM OceanRace 2019 for havkajak og surfski

kajakrace

Nibe Roklub har fornøjelsen at indbyde til DM OceanRace 2019 for havkajak og surfski.
Sidste tilmelding: onsdag d. 14. august 2019 (BEMÆRK: Frist for tilmelding er forlænget ift. tidligere oplyst).
Løbet er ud over at være et åbent Danmarksmesterskabsløb også en afdeling af Dansprint Ocean Cup 2019, hvor der samles point for hvert gennemført løb gennem sæsonen. Løbet er for alle havkajak- og surfskiroere med minimum IPP2 færdighedsniveau.
.
Løbet er for alle, og det er op til dig om du vil være i race-humør eller blot opleve nyt og spændende vand og terræn, samt møde en masse nye mennesker med samme interesse for kajaksporten. Der er fine lodtrækningspræmier så chancen for at komme hjem med mere end den fine oplevelse er stor !
Hvornår: lørdag d. 17. august 2019 kl. 11.00
Hvor:
Havkajak: Start og mål udfor Nibe Havns havnemole
Surfski: OBS - ÆNDRING: Samme rute for alle startende (Aggersund-Nibe gennemføres ikke)
.
Der udskrives løb i følgende 4 klasser:
Havkajak Herre K1 åben klasse
Havkajak Dame K1 åben klasse
Surfski Herre K1 åben klasse
Surfski Dame K1 åben klasse
.
Løbet afholdes på Limfjorden med start & mål i Nibe både for Havkajak og Surfski
Ruten er 22,3 km og går fra Nibe Havn til Gjøl Havn og retur - med udgående rute omkring sælernes ø "Røn" og hjemgående rute omkring fiskerlejet Klitgaard.
Der vil være indlagt kontrolpunkter undervejs, som skal rundes for ikke at blive diskvalificeret. Der er 2 kryds af den store Limfjordssejlrende med en del erhvervstrafik og lystsejlere. Det forventes at alle deltagere har kendskab til færdsel / søvejsregler i sådanne forhold.
Løbet er udelukkende for K1 havkajak og surfski, og man kan forvente krappe bølger og hårdt vand, hvis vejret er bidsk. Dine navigationfærdigheder kan have indflydelse på løbet, mere end på de traditionelle "øen rundt" løb, da pejlepunkter og bund- og strømforhold bliver en del af udfordingen for at opnå den optimale rute. Der er med stor sandsynlighed downwind-forhold på minimum 1/3-del af ruten.
.
Der vil være afsluttende præmieoverrækkelse for DM klasserne for selve løbet.
Dette løb er det næstsidste af selve OceanRace Cup'en, og ved det sidste løb i Helsingør d. 24/8 vil der være præmieoverrækkelse for afslutningen på selve Cup’en
Tidsplan:

10.00 skippermøde på pladsen foran for an klubbens bådehaller
10.45 du skal være igennem udslusning og bådkontrol (surfski skal have Leach på – havkajakker skal overholde mål og specs iflg. DKFs specifikationer)
11.00 Fælles start udfor havnemolen ved Nibe Havn (4-500m fra klubben / isætning)
14.00 (ca) præmieoverrækkelse på pladsen for an klubbens bådehaller – samt uddeling af lodtrækningspræmier

Brug denne Tilmeldingblanket
Sørg samtidig for indbetaling af stævnegebyr på mobilepay nr: 250434
Stævnegebyr: 180 kr
Der vil være en Goodiebag til alle rettidigt tilmeldte, når du afleverer dit løbsnummer efter løbet.
Isætning og optagning:
Kan ske fra flydebro ved Nibe Roklub, ca 500 m fra startstedet
Parkering:
Aflæsning ved Nibe Roklub, derefter kan der parkeres på parkeringsarealet overfor klubben (på den anden side af hovedvejen), samt ved havnemolens parkeringsareal på Nibe Havn. Vær opmærksom på at det er en hovedvej du skal ind og ud på, og der køres nogen gange stærkt. Giv signal til blik og bremsning i god tid
Der vil være officials tilstede til at guide aflæsning og parkering.
Bad og omklædning:
Foregår i roklubbens lokaler
Overnatning:
Ankommer man dagen i forvejen, kan vi anbefale at overnatte på campingpladsen, ca 1 km fra roklubben. Der er mulighed for at leje campinghytte.
Hvis du vil slå telt op på klubbens grund, så er det fint hvis det meddeles til os i forvejen - der er dog lidt støj fra hovedvejen, som vi ligger lige op til.
.
Spørgsmål til stævnet kan rettes til:
Jacob Norris, 40267667, oceanrace@niberoklub.dk