DM Oceanrace 2019 - Havkajak og surfski

DM OceanRace 2019 for havkajak og surfski

kajakrace

Nibe Roklub har fornøjelsen at indbyde til DM OceanRace 2019 for havkajak og surfski.
Løbet er ud over at være et åbent Danmarksmesterskabsløb også en afdeling af Dansprint Ocean Cup 2019, hvor der samles point for hvert gennemført løb gennem sæsonen. Løbet er for alle havkajak- og surfskiroere med minimum IPP2 færdighedsniveau.
Hvornår: lørdag d. 17. august 2019 kl. 11.00
Hvor: Start og mål udfor Nibe Havns havnemole
.
Der udskrives løb i følgende 4 klasser:
Havkajak Herre K1 åben klasse
Havkajak Dame K1 åben klasse
Surfski Herre K1 åben klasse
Surfski Dame K1 åben klasse
.
Løbet afholdes på Limfjorden med mål og start i Nibe.
Ruten er ca 22 km og går fra Nibe Havn til Gjøl Havn og retur - med udgående rute omkring sælernes ø "Røn" og hjemgående rute omkring fiskerlejet Klitgaard.
Der vil være indlagt kontrolpunkter undervejs, som skal rundes for ikke at blive diskvalificeret. Der er 2 kryds af den store Limfjordssejlrende med en del erhvervstrafik og lystsejlere. Det forventes at alle deltagere har kendskab til færdsel / søvejsregler i sådanne forhold.
Løbet er udelukkende for K1 havkajak og surfski, og man kan forvente krappe bølger og hårdt vand, hvis vejret er bidsk. Dine navigationfærdigheder kan have indflydelse på løbet, mere end på de traditionelle "øen
rundt" løb, da pejlepunkter og bund- og strømforhold bliver en del af udfordingen for at opnå den optimale rute. Der er med stor sandsynlighed downwind-forhold på minimum 1/3-del af ruten.
.
Der vil være afsluttende præmieoverrækkelse for DM klasserne for selve løbet.
Dette løb er det næstsidste af selve OceanRace Cup'en, og ved det sidste løb i Helsingør d. 24/8 vil der være præmieoverrækkelse for afslutningen på selve Cup’en
Brug denne Tilmeldingblanket
Sørg samtidig for indbetaling af stævnegebyr på mobilepay nr: 250434
Sidste tilmelding: 5/8 2019
Stævnegebyr: 180 kr
Der vil være en Goodiebag til alle når du afleverer dit løbsnummer efter løbet.
Indbetaling af stævnegebyr: mobilepay nr: 250434
.
Isætning og optagning af kajakker og surfski:
Kan sker fra flydebro ved Nibe Roklub, ca 500 m fra startstedet
Parkering:
ved Nibe Roklub samt på parkeringsarealet overfor klubben (på den anden side af hovedvejen) samt ved havnemolens parkeringsareal på Nibe havn
Bad og omklædning:
Foregår i roklubbens lokaler
Overnatning:
Ankommer man dagen i forvejen, kan vi anbefale at overnatte på campingpladsen, ca 1 km fra roklubben. Der er mulighed for at leje campinghytte.
Spørgsmål til stævnet kan rettes til kajakchef@niberoklub.dk
Jacob Norris, 40267667